Wednesday, December 30, 2009

entry ntah pape

im an unhappy girl right now
busy up myself
try not to think
about sad stuff

lina pack ur thing please!
ouh itu lagi membuat aku sedih
hahaha sebab kene balik shah alam da :(
cannot lepak-lepak as usual
with my dear frensssss
cannot dapat bebelan dari ibu
as balik lambat tiap hari :P
need to study
do assignment
haih!

apa ni lina
nak masuk tahun baru da
be a new person la
azam tahun baru *haha*
aku tak penah pulak ada azam tahun baru
sebab aku tau nanti aku tak tunaikan

cuma aku harap aku jadi orang yang lebih berguna dari semalam :)

Monday, December 28, 2009

bila diri diulit kemalasan

harini hari isnin
ye hari isnin terakhir cuti aku
cepatnya masa berlalu
next week isnin aku da kat puncak alam T_T
aku tak suka dengan hakikat itu

aku tak ready pape lagi
bayar bil, packing barang, pape je la
semua pon malas nak buat
aku tengok barang-barang tu
then aku buat kerja lain *haha*
malasssssnye nak balik kampus pegi belajar

lina lina
jangan malas please
next semester kene dapat result yang okeh
please lina
*goshcakapdengandirisendiriponnaktuliske*

wuaaaaa! kenapa malas sangat ni
tolongla!

p/s: start esok cuba untuk settlekan everything :)

Saturday, December 26, 2009

kedai mamak

sangat pissed off now!
hmmmm
sila tenangkan diri
ingat paradise please :)

arini aku keluar lagi :)
pagi-pagi sudah teman ibu
pegi tempat facial dia
then after sudah siap
ibu belanja beli baju
yeay! shopping!!
aku pegi shopping skali dengan ain
after da rembat baju beberapa helai
pegila mengisi perut yang sememangnya da berlagu rock!
bila kenyang hati gumbira
oleh kerana duit telah dihabiskan oleh anak 'kesayangan' ini
maka ibu ambil keputusan untuk balik ke rumah
aku and ain masih bershopping
almaklumla ain tak habis borong dataran tu lagi :)

then lepak-lepak dirumah ain
sementara menunggu perut menyanyi lagu dangdut pula
setelah siren perut berbunyi
maka kami pun pegi la kedai mamak
as suggested by me
this is the place my mood fly away
grrrr

aku sampai duduk then terus order makan
mintak tandoori nan dengan roti india
mula-mula semangat tunggu
after 15 minutes masih tak kunjung tiba makanan
aku da mula gelisah
tanya ane tu
dia kata lagi 30 minutes
gila kan! nak buat lawak dengan aku
then tetiba ane yang bukan nak ane sangat tu
*sebab dia bukan mamak*
datang kat aku
dia kata tandoori abis nan je adalah
so aku tanya roti india mana
dia boleh jawab lagi 10 minit!
kalau pon ayam tandoori tu habis
nape kau tak buat roti india yang tak payah pakai tandoori tu
dan kenapa kau tak bagitau aku awal-awal
kenapa mesti after setengah jam aku tunggu
baru nak bagitau
haih! lu bikin wa panassssssss

no more smiling
aku terus cakap
aku nak roti india 1 je
aku terus pi amek nasi kandar
geram okeeehhh!
aku tak kesah kalau ayam tandoori tu takde
aku kesah kenapa kau tak bagitau aku awal-awal
after aku da tunggu lama-lama
mengharap aku dapat makan bende tu
hmmmmm

sabar je la lina
ain da geleng tengok aku
makan da tak bercakap
hehe ain sorry
aku punya mood hilang
maka seri di wajah ku hilang *chewah*

p/s: kalau nak order makan order kat mamak pure :)

saya suka

harini hari hebat
keluar dengan nur ain musdad
thank u sebab tolong jemput dan hantar
walau jarak rumah sebenarnya jauh
pengalaman indah menaiki kereta bersama anda
terutama di bukit mahkota parade :)

sampai-sampai terus serbu McD *haha*
to who may be concern
terima kasih for the prosperity!
sangatsukahinggasenyumsampaiketelinga :)

so pegi nichii untuk menghabiskan duit
lebih kepada ain
sebab aku habiskan duit pada benda yang tak nampak
duhh food la! :P
sempat kami karaoke sekejap
sorang dua lagu
ala karaoke jamban je
haha lepas gian ain yang memang minat melalak :)

setelah puas berjalan
menghabiskan duit yang tak berapa nak banyak tu
kami keluar dari pusat beli belah itu
itu pun kerana
announcement gadis kaunter bertalu-talu di ulang
memang nak inform kat para pelanggan
balik la cepat
kami pun nak balik juga :)

ingat boleh la keluar dari parking place tu cepat-cepat
rupanya jammy kat situ
lama okeh kereta tak bergerak-gerak
punyala jammy
maka aku dan ain snap-snap picture
mengisi masa senggang
walau muka huduh berminyak
peduli hape aku :)

well, then kami ke peringgit
pi pekena char keaw tiao *ignore akan kesalahan ejaan*
sedap tapi manis la
sedang sedap menyuap makanan ke mulut
ibu call
as usual, bebelan bertalu-talu diterima :)

maka aku percepatkan pergerakan
mintak tolong ain hantar
sampai rumah
bagi ibu popia ayam yang sangatla pedas!
senyum dan hebat-tiada bebelan :)

bijaknya kamu ye *terdengar suara-suara sumbang*

tutup cerita :)


p/s: adik ayah aku datang jenguk kami sekeluarga-thank u pakcik :)

Thursday, December 24, 2009

hectic life of mine

lina lina lina
kenapa la kau ni selalu malang huh

harini aku rasa biasa je
aku memang da plan nak g tengok movie
plak tu aku happy ibu bawa belanja makan :)

oleh kerana ibu nak guna pakai kereta harini
maka aku suruhla adik aku tolong hantar aku
ke rumah kawan baik aku-ain
kira aku tumpang diala kan
then after solat maghrib
aku gerakla pegi uma ain
suddenly



bam! bam!
kereta aku da berlanggar kereta depan
and kereta belakang langgar kereta aku
macam sandwich daaaa
BIG SIGH okeeehh!
aku sangat terkejut okeh
kaki tangan aku sume da sejuk beku
aku terus call ibu
ibu suh amek phone number
and all the detail
aku macam tak boleh pikir
aku suruh adik aku yang deal
because dia yang drive

then kami pulang ke rumah
aku inform kawan-kawan aku
bahawa aku excident
tak jadi nak tengok movie bersama mereka
aku diam je tak cakap pape with my brother
entah la
maybe im still in shock

aku tanya adik aku yang dia tak perasan ke
dia kata memang dia tak perasan
memangla dia tak perasan
he was TEXTing while driving!
grrrrr
ala takpela
bende nak jadi
thank god ibu tak marah
dia cume syukur kitorang tak pape
well kereta boleh ditukar
but anak tak boleh cari ganti kan??

p/s: dont text and drive!




Wednesday, December 23, 2009

entry sehat :)

GEMUK
satu perkataan yang aku rasa ngeri pada sesetengah orang
for me gemuk is quite a harsh word to say
bukan sebab aku gemuk so aku rasa benci untuk sebut perkataan tu
tapi bila kita kata someone tu gemuk
kita akan buat dia sangat rendah diri
kesian kan..
so aku lebih suka guna perkataan 'comel-comel' atau chubby
unless kalau memang dia sangat gemuk la kan

aku sedar aku memang 'besar'
aku tak nafikan
ibu da berbuih mulut suruh aku kurangkan berat
bukan aku tak cuba
cuba da tapi entah la
mungkin aku tak cuba sedaya upaya :p

bukan aku tak nak kurus
mestila nak
nak juga merasa jadi orang kurus
tapi bila aku pikir balik
untuk aku jadi kurus means aku kene tidak jadi diri aku
aku suka food hunting
seriously
aku suka keluar dengan kawan-kawan aku
pegi try test cuba makanan yang best-best
bukan la berduit untuk rasa semuanya
tapi entah la
best tau!

aku pernah berdiet
and sepanjang diet aku
aku tak boleh la nak meronggeng makanan kan
aku keluar dengan rakan-rakan
aku hanya order up
mihun sup plus air limau suam takda gula
tak kesah la kedai mana pon
sedih okeh waktu itu

aku penah ada kawan
sebab nak kurus sangat
dia sanggup muntahkan balik food yang dia makan
which mean dia ada BULIMIA!
aku rasa manusia macam tu sangatla bodoh okeh
jangan terasa ati
tu aku punya pendapat

selagi tuhan tak tarik nikmat makan yang Dia beri
jangan la kau tarik sendiri
makanla..bila takda nikmat tu nanti
baru kau rasa menyesal

aku takla suruh semua orang gemuk kan
aku sendiri tak nak jadi gemuk
so aku sekarang tengah cuba untuk mengamalkan healthy lifestyle
blueeeekkkk! :p
am tyring okeh
aku tak nak la bila berumur nanti
macam-macam penyakit bertimpa

so marila bersama kita menjadi sehat! :)

p/s: jangan kurus kering macam skeleton okeh..ewwwww



Tuesday, December 22, 2009

kekasihku is setan

semalam aku tengok one movie ni kat astro ria *promote jap*. kekasihku is setan. intan ladyana and kamal adli yang berlakon. aku pernah tengok sekali tapi banyak skip-skip then semalam baru berpeluang tengok dengan full *weeeee!*

well cerita dia simple je, about a guy yang sangat nakal kat kolej dan suka sakat junior-junior. and one day jatuh cinta pada seorang junior yang tempang and nak buat lagi haru, that girl ada leukemia and she is dying. same goes to that guy. rupa-rupanya dia juga ada leukemia. kebetulan sungguh *haha*. well they married juga and die together T_T
kira the ending is sama-sama hidup sama-sama mati

apa yang buat aku tertarik dengan cerita ini is the way iskandar ni tackle rose
OMG! romantik okeh ;)
i wish someone will do that way to me *blushblush*
and sangat suka scene where rose said to iskandar

"sayang boleh bagi kat ramai orang tapi cinta hanya pada satu sebab bila kita jatuh cinta kita akan rindu kan orang tu"

as iskandar reply

"so awak rindu saya la"

gosh comel! but dua-dua deny it

haha okeh aku da berangan sekejap
anyways aku tau itu hanya fantasi
untuk jadi realiti amatla susah okeh
satu dalam sejuta untuk dapat that kind of guys :)

p/s: masa bercinta memang bahagia rasa nak terbang

Monday, December 21, 2009

entry merapu

lama da tak update blog aku rasa
sebab tiada cerita menarik untuk di cerita kan :p

yang pasti now
cuti nak abes da :(
memang la bosan cuti lama-lama
tanpa buat apa-apa kerja
tapi aku cam tak sanggup nak hadapi semester baru
to be frank
tiada hati sudah
tak tahu kenapa
haih!

aku harap tahun baru menjadikan aku yang baru
aku tak rasa aku ada azam baru yang panjang berjela
cukup la untuk membaiki diri aku yang kekurangan selama ni
menjadikan diri seseorang yang lebih berguna :)
lina dun be someone yang malas please!

p/s: apa saja la merepek merapu ini T_T

Monday, December 14, 2009

new boyfriend :p



introducing
my new boyfriend

CHOWDER

i'm falling for him :)
chowder chowder chowder

isn't he adorable? *hehe*

Friday, December 11, 2009

lara hati

semalam 10 december
1 malaysia student uitm
cube mengakses laman web pelajar
kenapa?
sebab result yang dinanti-nanti keluar
sampai down gila system
ni termasuk la aku!
tapi aku da tengok result petang
so no problemo!

result da tak macam result diploma dlu
(nurul dean pinjam ayat awak ye)
aku frust gila!
teruk yang teramat la result aku
haih
silap aku juga
aku banyak main sejak masuk degree hmmmm

sekarang padan muka aku la!
aku da nangis2 on the phone dengan ibu
haih manjanya kamu ni lina!
takpela..
ada lagi 3 semester nak hadap
u can do it lina!! pujuk hati yang lara sendiri
kepada rakan yang memberi kata semangat

terima kasih sangat-sangat! :)

p/s: kampus baru cara baru result gempak!

Wednesday, December 9, 2009

lone ranger~

wuuuuuaaaaaa!!!!
aku rasa nak menjerit je..
kenapa la mesti aku dapat problem macam ni
grrrrr~

seperti sedia maklum
aku da dapat rumah sewa
plus aku da bayar duit deposit rumah tersebut
dan tiba-tiba....
jeng-jeng


dalam portal uitm inform
semua pelajar part 4 tourism
dipindah kan ke kampus puncak alam!!!
urrrgggghhhh
aku tak kesah pon pindah puncak alam
serius
sebab aku tau nothing di situ
tapi masalahnya
aku da bayar duit deposit
kenapa la tak bagitau awal-awal :(
aku yakin betul nak dapat duit tu sangat susah!
haih...

macam mane ni...
tak pe la
mungkin ada hikmah! grrrrr

Monday, December 7, 2009

welcome back freedom!

what a hectic week!
aku macam orang gila cari rumah sewa
payah sangat!
payah bukan sebab apa
sebab sewa yang terlalu mahal
dan ada rumah yang tak kene dengan citarasa sendiri :p

dah la time tengah nak cari rumah sewa tu
dengar khabar angin kene pindah puncak alam
dush2!
aku tak tau la betul atau tak
tapi aku da dapat rumah sewa
da bayar deposit pon!

rumah sewa aku ni okeh
aku suka
cume toilet ada 1 je
tu yang aku berat hati tuh
tapi ala tak kesah
lama-lama okeh la :)
aku duk berlima
tapi untuk semester 4 ni
aku duk berempat
ye la fiqa dapat kolej

mahal la juga sewa
kalau nak banding dengan sewa kat penang!
tp kata shah alam
kene la terima seadanya
lagipun tuan rumah ni okeh
dia cool :))

anyway aku puas hati.
dari takde rumah kan? heee
well, welcome back freedom!!

p/s: result is coming..darn!

Sunday, November 29, 2009

orang gila!

da lama tak update blog nih.
walau takde orang mengikuti
tapi aku tak sampai hati nak biar blog ni bersawang :p

aku dalam dilemma
ye, aku pun tak tau kenapa
tapi aku ikut je la flow
malas nak pikir pape

tapi.....
hati aku tak sedap!
macam mane nih!!!!!

Thursday, November 26, 2009

bila kanak-kanak bertemu


ni picture standard one *credit to alim*

hari ni semua cam nervous! haha
tu yang aku rasala
aku tak tau yang lain :D

arini aku ada mini gathering dengan rakan-rakan SKJDP
ya, sekolah rendah! :)
after 9 years not seeing each other
tetiba buat mini gathering
semua da lain!

ada yang maintain ada yang da berubah
rindu sama semua!!!!
tadi tak ramai tapi seronok
semua nak bercerita
hehe ingat kisah lama
pastu tengok picture lama gelak-gelak
walau tak sekelas
tapi semua kenal antara satu
semua ada kenangan masing-masing

yang bila diceritakan
menjadi satu :)

aku rasa seronok buat gather macam ni selalu
jumpa balik kawan-kawan yang lama terpisah!
mesti lawak! *hehe*
entah-entah ada yang da beranak pinak!
guys, miss u all! nnt buat gathering lagi k


ni masa standard six *credit to alim*


Tuesday, November 24, 2009

nota rindu.

rindu.
ye aku rindu sampai aku mimpi
aku sangat rindu dia
aku baru sedar
aku lambat tersedar
aku sedar selepas 6 bulan
lina kamu bodoh!

aku tak tahu dia macam mane
sama ke perasaan dia dengan aku
masih sama macam dulu tak
masih teguh macam dulu tak

da macam cara aku try contact dia
tapi tak jalan
aku tak tau dia kenapa
mungkin aku tak patut ganggu dia
sigh
tapi aku rindu
sangat.

Monday, November 23, 2009

superday!



today is lina's superday! *wink*wink

thanx for all the wishes :)
really, thanx!
terharu nih~~

kepada yang tak wish
tak mengapa
saya tau anda terlupa atau memang tak nak wish
saya tak kesah
sebab harini hari superday saya!
thank you anyway

kepada rakan-rakan
dan juga rakan FB
thanx 4 the wishes!

Sunday, November 22, 2009

missing u~



i miss him
yes, him
da lama tak contact dengan dia

dia kenal aku luar dan dalam
how can i ever forget him
rindu!

hopefully dia rindu aku juga :)
hopefully

Saturday, November 21, 2009

all american rejects!



love them :)
aku tak obsessed dengan mereka
tapi sangat enjoy dengan lagu mereka
u rock AAR!

sangat suke lagu-lagu ini :

i wanna
gives u hell
dirty little secret
it ends tonight

move along

the last song


ouh plus the vocalist sangatla cute :)
*wink*wink

p/s: nampak sangat aku bosan cause 1 hari 2 entry :p

i'm bored entertain me pleaaaassshhh!



after a few days sitting home

aku sudah mula BOSAN!!!

nak keluar tapi kereta takde :(
sudah patah kaki aku sebelah..
nak turun kl la camni
plak tu dia busy je memanjang
damn!

what should i do??
memang excited bila dapat balik rumah
then end up become bored!
*sigh*

hope there something fun this coming days




Monday, November 16, 2009

lelaki idaman-ku

saya bosan
jadi saya mulakan aktiviti lama
blog hopping la! :)
aku baca blog yana
tertarik dengan entri lelaki idaman hati-nya
jadi aku pun nak gak la tulis lelaki idaman hati-ku

#yang menerima aku seadaanya hingga akhir hayat-tak kesahla aku berjerawat satu badan, berkerepot, da takde curve :p

#yang romantik! ya saya mengharapkan lelaki yang romantik- tiba2 je bagi bunga, call untuk ucap kata sayang~ awwww suuuwwiit

#yang akan faham hati ni- lebih2 lagi time PMS! emo melebih hehe :p

#yang tak kesah nak bawa makan kat mane pon. ya saya suka makan jadi bawa jela kemana pon janji halal!

#yang ingat untuk mengerjakan solat 5 waktu-bukan mengharapkan seorang ustaz tapi yang beragama :)

#yang tak kesah nak pegi shopping bersama berjam-jam lamanya-walaupun akhirnya pulang dengan tangan kosong :p

#yang boleh cope dengan kerenah aku yang sememangnya manja, sensitive, kasar, degil, suka melawan, suka makan, suka cakap tak fikir dulu etc etc

#yang tak merokok-rasa semua pon nak yang ni. agak payah tapi ini kemahuan aku kan :)

#yang boleh buat aku ketawa, tersenyum dengan buat lawak, bagi teka teki atau apa je la.

#yang boleh pinjamkan bahu dia sebentar untuk aku menangis, pinjamkan telinga untuk aku luahkan masalah aku

#yang percaya aku tanpa ada rasa sangsi jika ada orang fitnah aku-hanya percaya bila nampak dengan mata kepala sendiri

#yang kalau nak tegur aku menggunakan cara yang lembut. yang buat aku tersentuh. aku tak boleh dengan cara kasar nanti aku melawan :p

#yang tak kedekut. sampai semuanya nak berkira. peningla macam tu kan.

#yang sedang-sedang saja dalam pemakaian. aku taknak la asyik tiap minggu kene beli baju armani exchange, polo etc etc. mau kopak poket macam tu.

#yang kurus-tak besar mana. yela badan aku da sedap2 macam ni kan. so untuk seimbangkannya aku nak la yang kurus :p

cukupla list aku ni
nak listkan lagi panjang berjela-jela
yang penting dia boleh sayang, jaga, terima aku sampaila kami berdua kerepot
hingga hujung nyawa *chewah*

p/s: tak semua manusia itu sempurna-terima seadanya :)

fasa payah da berlalu

sudah abes final exam! woohoooo!

gila la degree ni
susah sangat-sangat
aku awal-awal da inform ibu yang jangan terlalu mengharap
ya, mengharap aku dapat dean's list
dulu dekat diploma aku agak selesa
degree agak payah buat aku
carry mark pun tak dapat nak bantu apa-apa
susah deh!

sapa kata tourism course senang
susah tau tak!
nak kene belajar economy, hafal kod2 negara, event
macam-macamla
cuba orang yang kat luar sana
yang pandang rendah kat tourism nih
belajar sket cam kitorang
mau pening gak korang!

sekarang cuti aku kat rumah
nak rehat sepuas-puasnya :)
nanti masuk semester baru baru perah otak!

home sweet home

p/s: aku yakin betul aku tak dapat kolej next semester!

Tuesday, November 10, 2009

insan bernama ayah



bila sampai waktu exam
biasala gila malas nak study
tengok buku menerewang kat tempat lain
ingat nak makan apa, nak buat apa time cuti nanti
ah macam-macam la
pastu kadang-kadang aku teringat kat ayah aku

ye aku rindu ayah aku!

lama da tak dengar suara ayah
aku ke yang ego tak call ayah aku?
bukan patutnye seorang ayah yang call anaknye?
ayah tak rindu kat aku ke?
semua tu bermain-main dalam kepala aku

aku sangat rapat dengan ayah aku
aku senang dengan ayah aku
dulu ibu garang
so dengan ayah aku mengadu segalanya
sebab ayah jenis relax
ayah tak kesah
ayah tak pernah rotan aku :)

tapi lepas tu ayah tinggalkan aku
sedih memang sedih
tapi aku kene kuat supaya ibu kuat
supaya adik-adik aku yang tak tahu pape lagi
jadi kuat juga
harungi hari-hari macam biasa

walau da lama berlalu
aku da biasa
tapi rindu tu kadang kala datang juga
aku jeles tengok orang yang bahagia

mungkin semua ada hikmah
kami 1 family jadi sangat rapat
yang penting
jauh dalam dasar hati aku masih sayang ayah aku

dia tetap ayah aku sampai bila-bila!



Sunday, November 8, 2009

happy day!



i am a happy gurl!
what can i say
u make me happy
thanx to u
thanx for everything
u complete my life
thanx again!

i can't stop smiling!

Thursday, November 5, 2009

K.A.R.A.O.K.E.

s.i.n.g.i.n.g

cakap siapa je tak suka nak menyanyi
tak kesahla kan suara tu ala-ala siti ke, jamal ke, katak puru ke
janji menyanyi
semua orang suka tak kesah yang muda ke tua ke kerepot
dan kesahla lagu pilihan tu lagu rakyat, balada, rapping atau pon patriotik
dalam diri masing-masing ada perasaan suka menyanyi
tipula kalau ada yang kata dia xpernah menyanyi
takkan la nyanyi untuk diri sendiri pon xpenah kan
dari tadika lagi kita da di ajar menyanyi
ba ba black sheep, twinkle twinkle
kan di kategorikan menyanyi tu
okeh aku rasa aku da banyak merepek ni *haih*

aku nak cakap aku pon suke menyanyi
to be exact aku suka KARAOKE!
aku suke berkaraoke dengan rakan-rakan kesayangan aku
fiqa, shikin, nadia, sheera, yana n tt~
kitorang akan habiskan masa di pusat karaoke tu untuk 3 jam lamanya
menyanyi, melalak, melompat~~segalanya la!
karaoke adalah landasan untuk kitorang lepaskan tension kitorang
karaoke tempat yang aku boleh menjerit bagai nak gile
biarla suara aku tak macam artis-artis besar
aku tak kesah!
selalunye kitorang akan ke red box untuk melalak
bayangkanla 3 jam menyanyi
banyakla lagu yang kitorang menyanyi
sampai suara xde da~ haha jadi serak terus

lagu-lagu wajib yang kitorang kene amek:
  1. fantasia bulan madu
  2. secangkir madu merah
  3. rindu merindu
  4. halaman cinta
  5. ku bahagia
banyakla lagi *tak tertulis*
recently yang aku pegi red box ni
kitorang nyanyi sakan
aku happy gle! lagi time lagu 'takdir penentu segalanya'

"sesungguhnya takdir penentu segala
bahagia yang dicipta hanya sedetik jaraknya"


eyh ternyanyi plak *blushblush*
aku tak tau kenapa tapi aku suke menyanyi
bukanla menyanyi depan orang tapi dalam sebuah pusat
yang dinamakan pusat karaoke :)
so kepada sesiapa yang rasa-rasa tak pernah karaoke
cube-cube la
once da pegi sure nak pegi lagi

p/s: kalau pergi karaoke niat nak releasekan tension k

Tuesday, November 3, 2009

so mengada-ngada!



examination
ya final examination
stressful time to be faced
need to be focus
need to prepared
the eyes has becoming panda eyes *eeewwww*


and now i am feeling sad
feeling gloomy
feeling like crying! T_T
can anyone help me make me happy again

great i am doomed!

Saturday, October 31, 2009

selamat membesar!

to u my dear fiqa:

happy birthday to u!
happy 21st to u!

aku nak ucapkan semoga kau gembira selalu
semoga semua yang kau harapkan jadi kenyataan
terima kasih menjadi kawan aku selama ini :)
aku sangat berterima kasih

ingat tak masa kita jumpa kali pertama?
i am glad that time
aku nak mintak maaf banyak sangat kat kau
aku tau aku banyak buat salah kat kau
banyak kecikkan ati kau
banyak marah2 kau
sorry yea~

terima kasih menjadi kawan aku!

happy birthday to u
hapy birthday to u
happy birthday to u fiqa
happy birthday to u!

love u!

from, lina :)

Monday, October 26, 2009

penuhkan dada mu

setelah penat mengejar sebuah cita-cita
belajar tentang segalanya
menghafal segala benua
segala kod-kod dunia
yang kadang kala macam tak berguna

belajar cara menjadi seorang pengurus bertauliah
menguruskan setiap ahli supaya menjadi yang terbaik
membaca menulis tentang segalanya
sehingga habis semua jerawat stress keluar!

menghadapi lecterur yang kadang kala PMS
yang kadang kala terlalu baik
menjadikan kita terlalu manja

semua yang dikumpulkan selama 3 tahun
menjadi sebuah kenangan yang terindah
yang tak terbeli nilainya
menjadikan kita seorang insan yang berguna
yang memahami erti duniawi sebenar
mematangkan fikiran dan memenuhkan dada dengan ilmu

sekeping kertas menjadi saksi
betapa kuatnya usaha kita
masih panjang perjalanan kita
kuatkan semangat! :)

HAPPY GRADUATION DAY!!

Sunday, October 25, 2009

the big question

i was sitting on a couch
watching television
with my mind blown away thinking of you
yuh you
the person that distracted my mind from the right path
eating snickers
your favourite chocolate
why must all about you??
i call you-no answer
i text you-no answer

few minutes after
i got text from you
saying you just finish a game
said you will text me right after you eat
till now
no single text receive from you

where are you??
and why must i think about you??

Saturday, October 24, 2009

aku bersyukur!

aku adalah balik penang untuk clearance before convo

tak pasti tarikh berapa
cuma yang aku tau aku sangat seronok nak balik penang time tu
yela aku rindu gile kat penang
aku pegi dengan rakan sejawat aku
fiqa, nadiah, sheera and shikin
kitorang naik kereta nadiah *thanks dear*

da penat drive
sampai gak uitm penang
semua muka ceria dapat tengok uitm dengan student2nya *dalam maksud*
so kitorang mula la buat clearance
agak lamala
coz kitorang sampai waktu lunch
pejabat tutup

around 5 tu da clear semua
kitorang gerak ke pulau
nak check in hotel
after check in lepak-lepak dalam bilik
gelak2 *biasala kami*
then suddenly
sheera nak iron baju
tiba2 dia tengok meja tu bergoyang
dia panggil kitorang and buat muka cuak
ni antara dialognya:

sheera: korang...

fiqa: apa?

sheera: ...... korang nampak tak??

semua: nampak apa?!


then tiba2 semua bangun
GEMPA BUMI!!!
semua cuak
gegaran sangat kuat!
7 something skala ritcher *aku da lupa*
aku dengan bertualanya
dengan pantas bersiap
selamatkan apa yang patut
kitorang buka pintu ada mat salleh tengah berlari!
apa lagi makin cuakla kami
in fact, kami kat level 17!

capai apa yang patut and turun berlari sampai bawah
duduk sampai reda
pastu dah agak2 okeh kitorang naik bilik
bersiap nak pegi makan kapitan
esoknya balik most semua negeri kat malaysia terasa
but penang memang sangat terasa!

aku bersyukur Allah masih panjangkan umur ku~Alhamdulillah

Monday, October 19, 2009

kini fully pelajar :)

setelah lama aku tinggalkan bidang ni
aku kini kembali semula
aku menjadi seorang P.E.L.A.J.A.R semula! hoooyeah~~

ya pelajar
selama ni aku masih di awang-awangan
otakku tepu habis masa cuti dulu

aku kembali sebagai pelajar
kerana terpaksa bersengkang mata
menyiapkan assignment yang menggunung
jadual sangat ketat
jadi aku tak dapat nak merehatkan mata
tidak tidur menjadikan aku merasa sebagai seorang pelajar

aku dapat merasakan dua hari berturut aku akan bersengkang mata
go Lina! gambatte! *pujuk hati yang lara*
ni permulaan untuk aku menghadapi final exam yang semakin melambai2
say HI pada final exam T_T

Thursday, October 15, 2009

konvo ke??

musim konvo bermula~~~~

haha konvo eyh
ni first time aku nak konvo nih *gila excited*
tapi aku rasa macam tak best plak
bukan tak best sebab apa
tapi sebab jubah konvo tuh!

aku adala try-try jubah orang lain
sebab aku punya sidang konvo lambat lagi
bila aku try je jubah tu
punyala tak cantik!!!! *sobssobs*
sedih k~

nanti dalam gambar lagi la tak cantik
sedih la camni~
tapi tak mengapa *ayat poyo*
haha lantakla~ janji aku berjaya melangkah ke stage seterusnya

p/s: konvo 27hb paper start 29hb *sigh*

Friday, October 9, 2009

i am doomed!

"exam is around the corner"

itula kenyataan yang sukar untuk aku telan *sigh*
aku tahu lambat laun final exam akan menjelma
tapi macam cepat sangat je~~

to be frank
aku tak tahu apa yang aku belajar selama ni
yang aku tau aku amek 7 subjek
tapi aku hanya beri penekanan kepada kelas kitchen and housekeeping
subjek-subjek lain yang agak core
seperti economy, park & recreation, event adalah tidak dititik beratkan
walhal subjek tu la yang aku kene beratkan!!!

waaaaa!!!!! apa aku nak jawab ni!
degree punya subjek da la payah
tak macam diploma dulu
aku rasa aku da penat belajar and otak aku da tepu!!

plak tu takde study week
dengan nak convocation lagi
aiyooookkkkkkkkkk!

can someone please wake me up from this lovely sleep i had!
lina studyla kamu~

p/s: boleh tak saya tak amek final exam tapi bagi saya jadi dean's list~~~pleeeeaaaasssseeeeee

Wednesday, October 7, 2009

handbag/beg tangan



handbag atau dalam bahasa melayunya beg tangan
sememangnya sinonim dengan orang yang berjantina perempuan
kebanyakan perempuan wajib ada handbag
tak kira la besar, kecik, panjang, lonjong dan sewaktu dengannya

handbag ni tempat perempuan letak bermacam2 jenis barang
compact powder, lipstick, dompet, anything!
lagi besar beg tu lagi banyak barang disumbat

okay persoalannya sekarang
kenapa ramai lelaki bawa handbag perempuan??
what i mean is
kenapa sang boyfriend perlu membawa beg tangan sang girlfriend
bukan ke handbag itu meant for girls
kalau lelaki nak bawa beg tangan bawala yang memang khas untuk sang lelaki

mungkinla akan ada sang lelaki yang menjawab
ni barula gentlemen
fine. nak jadi gentlemen boleh je
tak salah
tapi tak perlula nak usung ke mana saja beg tu
plak tu sangkut kat bahu as women do!
u don't look macho at all la!!

aku bukan envy
tapi aku rasalakan
kalau perempuan tu malas nak usung handbag tu ke kiri ke kanan
tak payahla bawa handbag dari awal
senangkan
dan sang boyfriend pun tak perlu nak bawakan handbag anda

p/s: skang ni memang berleluasa sang boyfriend membawa sang girlfriend punya handbag

Monday, October 5, 2009

gelabah ke??

gelabah?? haha tak pun~

semalam aku jumpa kawan aku yang telah bertahun tak jumpa
bertahun-tahun k
lawak tapi seronok jumpa dia
tak lama pun jumpa
aku pun tak sangka yang dia nak ajak aku jumpa *hehe*

dia jemput aku kat rumah sheera
then suruh aku tunjukkan jalan ke Shah Alam
macamla aku teror sangat
nasib baik tak sesat :p

kami borak-borak je dalam kereta
aku tunjukkan dia Uitm
and bandar Shah Alam
pastu singgah Masjid Biru solat asar jap

aku da la tak tau pape tentang Masjid Biru
sesat dalam masjid! hehe
then kawan-kawan aku datang jemput aku
as kitorang nak pegi open house
dia trus balikla

tak gelabah pun!

p/s: fiqa sori tak bagitau-sheera n shikin halang :(

Saturday, October 3, 2009

when u called me 'MY PRINCESS'




we've known each other for a long time
since we still learn to know about the world
since we learn about ABC, 123 and so forth

i am now regret myself
i let the friendship go all these years
not talking with u
seem like i never know u
time has been wasted
and i am really regret about it
i wish i could turn back time

now that we connected again
make me happy
after what i did to u
u still can forgive me
i'll make sure i will always connected to u
u cheer me up
really! thanx

too much thing i don't know about u
but impressive that u know a lot about me
the way i'm talking, smiling, everything!
u really impress me
u are a true friend!

thank u as calling me 'MY PRINCESS'
it touch my heart
u make me smile all night :)
thank u once again
and i'll make sure this stay forever

i will wait for u to say something special to me :)

p/s: i really wish i could turn back time

Friday, October 2, 2009

site aku kan!

kawan-kawan aku kekadang tanya kat aku pasal blog
bunyinya macam ni:

mereka: "kenapa kau buat blog?"

aku: "aku suka"

mereka: "kenapa suka?"

aku: "sebab senang aku nak tulis macam2 yang kadang-kadang tak terluah"

mereka: "ouh, kau tulis apa je?"

aku: "anything :)"


aku sebenarnya takla pandai dalam hal-hal ni
tapi aku rasa seronok bila baca blog
aku suka blog hopping :)
mula-mula baca cousin aku punya last-last aku baca orang lain punya
bila da mula baca aku rasa seronok
then kawan aku si nurul dean ajak buat blog
tergerakla nak buat blog
maka wujudla blog aku

aku rasa senang bila dapat luahkan perasaan aku dalam blog
aku bukan seorang yang senang nak meluahkan
mungkin sesuatu benda je boleh
tapi dalam ni aku rasa bebas :)
mungkinla blog aku tak sehebat mereka yang lain
yela aku sibuk cerita pasal diri aku sendiri
yang kadang kala buat orang benci
tapi aku tak kesah sebab ni SITE aku kan

ni la sebab aku buat blog :)

Wednesday, September 23, 2009

takbir bergema

aku kat kampung 5 hari!! raya ke-4 baru balik rumah
lama k aku kat kampung :)
sampai rumah terus online~~haha
gila rindu aku nak online sampai aku termimpi-mimpi :p

raya aku kali ni macam lain
sebab first raya tu ibu baru balik dari u
mrah
tu pun sampai kampung petang around 6 pm
pagi raya tu aku bersalaman dengan aunty2 and co
usin2 kesayangan
tapi rasa lain cos ibuku tiada


raya kali ni aku banyak duduk di rumah layan astro and ipod ame :)
tak berjalan ke mana pun
raya ke-3 barula berjalan ke rumah2
nenek2 sedara aku
aku duk kat kampung lama *hehe*
seronok makan je la~~


well ni picture raya aku :









cukupla tu aku upload~~hehe
penatla nak upload banyak2
anyway SELAMAT HARI RAYA!!

Tuesday, September 15, 2009

belog yang xde faedah

huish~
lama da tak update belog ini :)
saya sangat busyla

aku nak mengatakan yang semakin hari aku semakin menyampah dengan dia
serius!
aku naik jelak sampai kalau boleh tak nak amek tau pape pon!

urghhhh!!!!!!!!
tension k!

tapi takpela
konklusinya aku perlu jauhkan diri dari dia
i mean not bother bout him anymore
senangkan :) *pandainya!*

aku da tak sabar nak keluar dari penjara ni
nak duk rumah senyap2~
jalan2 kat negeri kesayangan sendiri *wootwoot!*

p/s: saya konvo 27/10~ sedih k!

Monday, September 7, 2009

aku seorang yang sensitif

today ibu pergi umrah~
balik on 1 syawal
aku hantar ibu ke airport before aku balik shah alam

aku ingat aku kuat
tapi hati aku lemah
aku menangis bila ibu da nak pergi boarding
sedih sangat waktu tu
aku nangis bila mintak maaf kat ibu and hug her

ibu,
lina banyak buat dosa pada ibu
maafkan lina ye
lina nak ibu tahu yang I LOVE U
lina doakan ibu selamat pergi dan balik
lina akan sentiasa doakan ibu
I'll miss u ibu
take care

Saturday, September 5, 2009

keletehan~

harini aku berbuka dalam kereta *sobsob*
buka dengan sendirinya pulak tu~
ditemani unggas dan bunyi deruman kereta *chewah*

gediks la u ni!

arini aku drive balik melaka
balik dengan faizah n huda *thanks dearie*
aku abes kelas around 4.30pm
merempuh kesesakan lalulintas dari shah alam ke bangsar
dan kemudian dari bangsar ke sungai besi
maka aku berbukala dalam perjalanan

around 8.30pm aku sampai melaka
bawa rakan2 ke jonker walk :)
aku shopping air 9c~~~ yummy!
murah k arini *3 bottle rm10*
promote jap

maka dengan ini
aku sangatla letih
perlukan rehat secukupnya
home sweet home :)

Sunday, August 30, 2009

pilihan di tangan anda

a.k.u
d.i
r.u.m.a.h

w.e.e.e.e.!.!.!

bengong da *hehe*

ni nak update sedikit pasal aku
aku baru je sampai rumah dari KL
aku drive dalam keadaan ngantuk *masalah betul*

semalam aku dari shah alam ke ampang drive gak
sampai around 3.30pm
then tunggu ibu kesayangan dari melaka
dia sampai around 5.30pm

after that kami ke tempat yang memang nak di tuju
JALAN TUNKU ABDUL RAHMAN
atau lebih dikenali sebagai JALAN TAR

orang sangat ramai tapi cam tak kesah sangat coz kedai baju melayu yang kami tuju tak ramai
beli baju lelaki sangat senang
dalam half an hour da kuar dari kedai tu *impressive*
after that jalan2 tapi takde yang menarik hati

so amek keputusan untuk ke PAVI as our next pit stop
buka kat tengah jalan *shopping punya pasal*
surf handbag tapi tak tau nak buat pilihan yang mane satu
sume kedai aku rasa aku masuk tapi semua tangan kosong *haih*

dengan perasaan hampa aku balik ke ampang semula
masih berfikir untuk grab which bag.
any sugesstion?

p/s: handbag ke handphone patut aku beli eyh??

Friday, August 28, 2009

aku sendiri pening!

recently aku update status aku di facebook
this is the word

'if u love somebody let it go if it comes back its yours'

sekarang aku berpegang teguh dengan kata-kata itu *chewah*
biarkan dia pergi
kalau da jodoh tak ke mana kan *wink*wink*

okeh tu selingan je :p
masalah aku di kelas pun aku da cuba cope with
aku nak let it go
lantakla dia nak buat rumous apa sekali pon
the result is i'm getting popular *haha*
more popular than she is as i didn't spread any rumous~ lalala

dan sepanjang bulan ramadhan ni aku asyik nak balik je
aku nak duk kat umah kerana rumah je tempat yang aku boleh tenang
sebenarnya nak pegi peringgit, cempaka, taman melaka baru *bazaar bazaar*
seriously aku masih tak boleh terima shah alam *berlagak boleh dulu*

topic utama: aku semakin gemuk di bulan ramadhan al-mubarak ini *haih*

Saturday, August 22, 2009

K.E.T.E.N.S.I.O.N.A.N

A.K.U
T.E.N.S.I.O.N!!

S.A.N.G.A.T
T.E.N.S.I.O.N
S.A.M.P.A.I
R.A.S.A
N.A.K
Y.E.L.L
K.A.T
S.E.M.U.A
O.R.A.N.G

I
N.E.E.D
S.O.M.E.B.O.D.Y
T.O
L.E.N.D
M.E
T.H.E.I.R
E.A.R.S

P.L.E.A.S.E

Tuesday, August 18, 2009

kemusykilan yang melanda~

aku musykil dengan kehidupan sebagai pelajar
macam masalah
antaranya:

masalah assignment
masalah lecturer
masalah timing
masalah makan
masalah kenderaan
dan tidak dilupakan


MASALAH BERDEPAN DENGAN MANUSIA YANG EMO!


haih aku yang pelajar ni susah tau
aku rasa kehidupan kat luar macam lagi senang je
walhal sama je

takpela cuma aku ingat 1 perkara


"what goes around comes around"


jadi bersabar
jika perlu bertindak je!!
senang

p/s: kalau asyik kita je nak jaga ati orang lain susahla

Saturday, August 15, 2009

koyak rabak!

da lama tak menulis di belog ini
aku tak tau nak tulis apa
cuma hati aku sangat sedih dan sakit
mungkin luaran tak nampak tapi tu la
aku pedih


tapi tak apa
esok aku nak bergumbira
di GENTING HIGHLAND!
gila lama aku tak naik sana
ntah apa rupa ntah kat sana
hehe
tapi keje aku kene amek gambar kat sana
bosan!

nanti muka aku tak ada!

p/s: smoga genting dapat menghilangkan luka dihati

Friday, August 7, 2009

serius sebentar

hari ni aku nak post sumthing serius! *haha lawak k*
okeh aku nak cakap tentang cinta
lina again bout love ka?????

kepada yang single *termasukla aku nih*
korang mesti penah dengar orang cakap

"tak payahla cari cinta nanti dia datang sendiri"

fine mungkin ada kebenarannya
dan apabila kita tak mencari cinta kita takla nampak desperate sangat k *note that*

tapi kalau kita tak cari ada ke orang nak kat kita
lebih-lebih lagi kalau kita ni *dilebihkan kepada aku*
bukanla dalam kategori perempuan yang hot!
bukan ke kita perlu berusaha baru kita boleh dapat hasil
lepas berusaha barula boleh tawakal dan menunggu
tapi kalau tak usaha macam menunggu buah yang tak akan jatuh k

entahla aku pon tak pasti
cuma aku rasa tak salah aku mencari
dan juga salah jika aku mengharap pada benda yang salah! *haha*
tapi aku yakin yang satu hari nanti sampai waktu aku
dengan siapa dan bila tu yang tahu
aku masih menunggu hingga kini :)

p/s: aku macam nak demamla :(

Sunday, August 2, 2009

kebodohan aku terserlah

hahahaha
feel damn stupid!
kenapala aku ni bodoh sangat

aku rasa sangat perasan k
eyh hello!
dia xpandang kau pon la!!!!!

pasni aku tak akan
diulang
TAK AKAN
hubung dia lagi!!!!!!


seriously
aku akan vanish dari dia


:lina kamu sangat BODOH!!!

Friday, July 31, 2009

selsema vavi

haih~ selsema vavi melanda malaysia
aku risau gle kot!
da ramai sangat orang meninggal kat melaka ni
disebabkan swine flu tu la!

ibu da bagi warning
jangan nak keluar pegi tempat ramai-ramai orang
bahaya cz kite tak tau orang tu pembawa atau tak
aku tak dapatla nak pegi pc fair kat klcc *sigh*

well memang menakutkan bile terkenang kat swine flu ni
it can effect us~~
sekarang ni actually da ramai yang meninggal
tapi tak diperbesarkan
its because tak nak takutkan rakyat malaysia :)

semoga kita dapat membanteras selsema vavi ni~

Monday, July 27, 2009

baa baa black sheep

yesterday i was crying alone in my bedroom
yuh i know
me are so sensitive
i'm not sensitive actually
its just past few days problem come to me in a stack.
SERIOUSLY
n i dun even let it go~~ *silly me*

well i cry because of my mummy
sorry ibu~
i sometime feel that ibu is unfair to me
yuh i'm the black sheep of the family
ibu always praise my brothers
as for me naaa~~

i know i'm not as clever as they are
me taking TOURISM which are not so glamour
as for my brother he is taking ACCOUNTANCY n my little brother want to take MEDICINE

well the thing i feel unfair is that ibu give permission to angah to drive with his friends to JB
as for me ibu never give permission
i only want to drive to KL
not Perlis!

simple answer from ibu
:angah lelaki awak perempuan
so? urrrrggghhhh


SERIOUSLY
i'm the black sheep of the family~~~~

in one day all blown away~

one day i'm happy.
super duper happy.
only my friends know why.
i can't stop smiling on that day.
everything seem okay with me.
plus i got to go back to my hometown for 1 week.


the next day.
after i reached malacca.
open up my facebook.
dang!
all my happiness fly away.
no more happy.
i'm shame n mad.
dunno what i felt
everything mixed up.
what i know i want too cry.
cry out my problem

urrrrrggghhhhhh hate him!

p/s: cant he just admit i'm his long lost childhood fren????

Monday, July 20, 2009

pengalaman yang indah

hari ini dalam sejarah
aku terkunci di dalam bilik kolej ku sendiri *sigh*
ni gara-gara sepupu kesayangan ku - ain fattin

kat kolej aku ni kalau keluar kene kunci pintu even ada orang dalam bilik
its for the safety as many cases has happend
so pagi tadi cousin ku ini ada kelas di KL
aku tido la kan cz aku tak pergi
pagi tu before dia pegi aku adala cakap ngan dia
ni dialognya

aku: fattin, kunci ada tak?
dia: ada aku letak kat meja

pastu dia buka beg keluarkan kunci dia coz dia nak pegi da
aku bile dengar dia kata ada kunci atas meja legalakan
aku pon sambungla tido balik
then around 11am tu aku bangun *ala ahadkan bangun lambatla*
aku macam nak pee
then aku carila kunci as i know the door was locked

dan saat tu la aku sedar bahawa kunci tiada
aku terus text cousinku ini tanya pasal kunci
n she said both of the keys kat dia *wuaaaaaa*
tapi thank god dia balik untuk save kan aku

n she buy me McD *yeah*
dapatla aku merasa duk dalam bilik berkunci for 2 hours
pengalaman yang indah hehe

to ain fattin: i still looovvvveeeee u k :p

Friday, July 17, 2009

bla bla bla...

lama da aku tidak menulis di ruangan ini
ntah kenapa aku sangat busy
jadual aku sangat pack
nak berehat dan luangkan masa untuk menulis sesuatu di sini pon susah

aku rasa kehidupan degree sangat berbeza dengan diploma
degree mangajar aku menjadi seorang yang lebih berdikari
masa diploma aku sangat manja sehingga segalanya-galanya aku serah pada lecturer aku

aku tengah rasa sedih
mungkin sebab keadaan badan aku sekarang ni
aku sejak akhir-akhir ni asyik ingat kat dia
aku nak lupakan dia
SERIOUSLY

mungkin dia bukan jodohku
ada yang lain kalau bukan dia
aku cemburu melihat kebahagiaan orang lain
biarla
muda lagi kot
sekarang ni aku nak fokus dalam pelajaran aku
dan aku nak try cope dengan environment kat shah alam ni
susah k but i'll try
shah alam sangat bukan aku

p/s: aku mula belajar french semula dan aku masuk kitchen! hee

Monday, July 6, 2009

akhirnya!

akhirnya aku sambung degree aku
BACHELOR SCIENCE (HONS.) TOURISM MANAGEMENT
gah la sangat nama
nak bandingkan dengan course lain-beza sangat!
aku major in tourism minor in hotel

aku sebenarnye pening nak amek minor in apa
tapi oleh kerana hotel masuk kitchen jadi aku pilihla itu *wink*wink

aku rasa aku kat shah alam ni boleh jadi kurus. haha
mana tak- jalan berbukit2. penat k
aku rasa aku bukan kat shah alam tapi kat negara lain. haha
serius aku rasa lain!

k one thing yang aku sangat piss off is
kenapa tak boleh bagi budak-budak baru kolej??
kenapa mesti merayu?? dan kenapa yang dapat hanya bergaji rm1000 walhal kolej kene bayar mahal k! plus without food pon
kesian kot kat budak-budak jauh n takde umah sewa
ntahla aku pon takde power kan. haha

aku sangat berharap boleh survive disini!

Saturday, July 4, 2009

i'm back!

ahad ni aku bakal di gelar pelajar universiti semula
student life is back!
cuma environment baru dan aku kene lebih serius
aku tak tau apa nak diharapkan kat sana
aku TAKUT sebenarnya
aku takut nak hadapi rintangan yang bakal menimpa *chewah*
kalau kat penang aku da biasa
ni shah alam babe
people there are different than people in penang
dan aku sangat pening bila fikir tentang kolej
aku harap aku dapat (uitm tak kejam kan)
rumah pon aku tak cari (gle confident dapat kolej :p)

p/s: jauh dilubuk ati aku malas nak pegi-barang pon tak siap lagi

Monday, June 29, 2009

aku pon tak tahu la!!!!!

aku tak tahu kenapa dengan aku
tapi aku rasa sangat sedih

feel like C.R.Y.I.N.G
seriously

mungkin aku rindu seseorang
tapi siapa??
entah kenapa aku rasa sunyi sangat

air mata aku ley tumpah bila-bila masa je
kalau tengok movie hindustan confirm nangis ah (aku sangat jarang menangis pabila melihat movie hindustan)
i should feel happy rite now
cos ibu baru lepas belanja
what's wrong wif me!

do i miss him? no i guess

really need to talk to somebody
to let go this sadness- that fill up my heart
siapa ye? everybody is away

guess i have no friend to talk to- crap!
malam ni aku tido without letting go all problems~

Sunday, June 28, 2009

back at home

back at home =)

da 4 hari aku lepak kat uma sheera (thanx sheera)
saje je lepak kat kuala lumpur tu
jalan-jalan menyusuri kuala lumpur

penat tapi aku happy (yeay!)
cos aku dapat jumpa my frens (padahal boleh jumpa kat uni ;p)
sampai je kat pudu- sheera amek
then pergi ke jalan TAR- nak jumpa fiqa yang sibuk membeli kain dan langsir
then singgah times square (Krispy Kreme!)
malam tu aku pergi tasik titiwangsa
tengok band competition (saje-saje je)

esoknya aku dan sheera window shopping di kl (berdua)
petangnya makan satay kat kedai fiqa *thanx for all the satay*

next day window shopping again
but then ngan cik nad skali- dia turun kl
tour sungai penchala rumah fiqa
malam pergi putrajaya

the last day
doing nothing at sheera house
tunggu ibu datang dari melaka untuk ke ikea
sampai ikea- ibu shop all her things
then ke ampang (my aunty house)
dia bawa kami menjamu selera
kat jalan tun razak
delicious restaurant (really sedap)
never thought ada restaurant like that
then balik ke melaka

home sweet home XD

p/s: thanx for everything guys!

Monday, June 22, 2009

K.E.P.E.N.A.T.A.N

lama sudah tak menulis di blog ini ;p
sangat busy sampai tak ada masa nak menulis blog (sebenarnya takde idea)
okay 1 word yang aku nak semua tahu ialah

P.E.N.A.T

aku gile PENAT okay
aku baru je balik dari Port Dickson (masa kecik je aku pegi)
seronokla gak mandi kat pool tiara beach resort
aku tak tau pantai PD kat mane ;p
seriously aku penat pegi sana
cos aku kene bangun pagi!
im not a morning person- urrggh!

tapi tak kesahla kan
aku pegi 3 hari kira ahad aku da balik umah la
what i had in my mind is
- aku nak tido cos sangat ngantuk
- nak surf net
- nak lepak tengok tv

but unfortunately, aku kene bawa my aunty pegi jalan-jalan bersama anaknya
aku tak kesah- sumpah aku tak kesah
cuma aku PENAT sangat-sangat
bawa jalan-jalan means SHOPPING k
abes shopping aku kene teman my cousin tengok movie
we choose night at the museum 2
sangat SERONOK cerita tu *super happy*
kelakar k and its light
i recommend too all people go and watch k
then aku balik umah on 12am (sejak pagi asyik keluar)

that is why i am so P.E.N.A.T!

p/s: pictures kat taman negara dan PD akan di upload and kat PD aku jumpa tiqqi :)

Thursday, June 18, 2009

Bliz - mimpi yang mati

Tak sengaja genggamanku terbuka
Lantas ku gapai bintang yang berjuta
Bintang yang kuimpikan menerangi
Takkan kubiarkan berlalu pergi

Andai benar kau menjadi milikku
Mencintaimu menjadi sumpahku
Namun jika hadirmu satu mimpi
Aku rela tidur sepanjang hari

c/o : Kutunggu mentari di hujung siang
Tak kusangka awan hitam menjelang
Sumpahku jadi tak pasti
Nyatalah mimpi, mimpi yang mati

Genggaman tanganku terbuka sepi
Mendambar dirimu satu ilusi
Bintang yang kugapai tak berpanjangan
Hadirmu di dunia hanya pinjaman

Kutunggu mentari di hujung siang
Tak kusangka awan hitam menjelang
Sumpahku jadi tak pasti
Nyatalah mimpi, mimpi yang mati

Kutunggu mentari di hujung siang
Tak kusangka awan hitam menjelang
Sumpahku jadi tak pasti
Nyatalah mimpi, mimpi yang mati

Kutunggu mentari di hujung siang
Tak kusangka awan hitam menjelang
Sumpahku jadi tak pasti
Nyatalah mimpi, mimpi yang mati

p/s: sangat suka lagu ini ;p

Tuesday, June 16, 2009

smiling all day

syukur aku dapat lanjutkan pelajaran ke peringkat ijazah
i am so happy- syukur sangat-sangat
aku sambung kat shah alam nanti
dekatla sikit berbanding di penang dulu


i juz cant stop smiling =)

Sunday, June 14, 2009

gembirala sangat

terasa lama aku tak post entry..
penat aku masih tak hilang
3 hari di taman negara 1 hari di kampung- kenduri *sigh* penat penat!
tapi tak mengapa
aku seronok walaupun penat =)

sekarang hati aku da tenang sikit
luka sudah baik- hehe

aku da tak ada mr.admire (no more k)
aku malas nak fikir apa-apa
hidup sendiri senang
aku gumbira kini!

hidup aku dikelilingi orang yang sayangkan aku
aku gembira kerana aku sayangkan mereka juga

p/s: result aku da kuar- sangat bersyukur! aku tamat pengajian diploma ku- long way to go~

Monday, June 8, 2009

fikiran bercelaru

aku seronok bila dapat bersama teman-teman ribena aku semula
ya, tapi dengan keadaan dimana kami semua da besar
semua da berfikiran matang (matangla sangat)

aku menyusuri jonker walk yang sesak tu
bersama teman ribenaku
menikmati keadaan yang hingar-bingar
menikmati air yang sangat aku gemar (air tu boleh diminum k)
setiba dihujung jalan
aku tertarik dengan lampu-lampu neon yang ada pada bot-bot sungai melaka
menarik dengan pelbagai hiasan
aku dan teman ribenaku menuju ke bot-bot
kami bernasib baik
setiba disana ada pertunjukan bunga api
ouh lama sudah aku tak menikmati malam-malam yang meriah
seronok perasaan aku ketika itu

habis semuanya
aku pulang
walaupun malam itu indah
tapi aku tetap teringat pada mr.admire *sigh*
aku patut mengenang kembali malam indah itu
tapi hati dan fikiranku tetap pada dia

adakah dia mengalami situasi yang sama??
TIDAK! (rasanyala~) ;p


p/s: malam yang aku alami tu panjang sebenarnya

Saturday, June 6, 2009

bila jauh baru rindu

aku tak tahula kalau tajuk entry ni kene mengena atau tidak
puas aku fikir ni je idea aku ;p

busy gle aku hari jumaat hari tu
aku kene siapkan mengedit gambar-gambar ibu dalam masa yang singkat
nak kene cuci pada hari yang sama cos tommorow nak gune *sigh*
tapi okay gak cos aku tak payah pegi klinik *boring*
then mokteh call
she ask me to mail all her picture
ouh another job
thank god aku dapat siapkan all that
if not dapat bebelan la jawabnye- hehe

i'm not gonna talk bout my day (ouh da abes cakap da)

aku tak tahu kenapa cuti semester kali ni aku bosan gle!
ntah kenapa aku rasa camni pon tak pasti
aku rasa cam tak ada aktiviti nak buat
friends pon tak ada
all ada aktiviti masing-masing yang membuatkan mereka terlalu sebok
ibu pon tak bagi aku pegi KL- boring k
cuti semester kali ni bukan seperti cuti-cuti lain
KENAPA YE??
erm mungkin juga faktor ketiadaan buah ati membuatkan aku rasa begini
yela selama ni ada je
then tetiba tak ada
mesti cam rasa lain kan
ntah biarla- aku malas nak fikir :s

mr.admire pon senyap je *sigh*
aku tak nak la ganggu diakan
aku malu k ;p

ah persetankan semuanya la
hari berganti hari
tak lama lagi masuk alam belajar balik
masa tu aku rasa aku akan rindukan rumah balik
biasala tu- depan mata tak endah bila tiada baru endahkan

Thursday, June 4, 2009

rindu




aku rindu
tu je yang boleh aku ungkapkan
aku rindu mereka semua

aku rindu masa kami tertawa
aku rindu masa kami bertekak
aku rindu masa kami berjalan
rindu semuanya!

mana semua??
korang tak rindu kat aku ke
hoping all in good condition! =)

missing u guys


p/s: aku rindu gak kat budak-budak kelas kecuali sorang makhluk tula~

Tuesday, June 2, 2009

do you?

urghh semalam aku start keje
tapi best gakla coz tak banyak keje hehe
dan aku tak pening sangat

dan yang paling aku tunggu
mr.admire da nak balik! yeay~
sangat seronok!

he always crossed over my mind
do i ever crossed his??
hoping the answer is yes!


p/s: aku baca paper result untuk kemasukan pada 19 june- cuaknya!!

Sunday, May 31, 2009

bertimbang rasa la wei!

semalam aku keluar pegi beli barang dapur dengan ibu. kitorang pegi mydin mall yang baru buka tu. saja je nak pegi sana. yela buka da lama gak tapi tak singgah-singgah lagi. so sampai sana aku cam terkejut. punyala ramai orang!! parking pun full. tapi aku cekalkan diri gak pegila cari parking. aku ada nampak 1 akak ni ni nak keluar. so aku aim la dia. tunggu punya tunggu, bila akak ni da kuar tetiba ada kereta kancil ni laju je masuk parking yang memang aku da aim dari arah bertentangan. panas siot! pakcik tu selamba je buat tak kesah. aku dengan reaksi pantas terus terkeluar bahasa-bahasa yang tak perlu aku ucapkan depan ibu aku.

aku marah k! yela aku tunggu lama dia dengan selamba je amik parking spot aku. aku geram dengan sikap segelintir orang malaysia ni. considerla sket! apa ingat aku perempuan senang jela nak buat camtu kat aku. *sigh* tapi tu la orang malaysia. tak bertimbang rasa. fikirla pakai otak. bukanla aku cakap semua orang malaysia sama. cuma ada segelintir. contohnya pakcik tu la!

hidup ni kalau tak bertimbang rasa memang tak harmonila jawabnya. geram aku. nasib baik ada parking spot yang lain. tak la panas sangat. aku nak nasihatla, kalau agak-agak da tau ada orang nak parking spot tu janganla main redah je. fikir dulu sebelum buat keputusan. cuba kalau kau yang tunggu then ada orang lain yang amik parking spot tu. kau pon marah kan.

jadila seorang rakyat malaysia yang bertimbang rasa!

Thursday, May 28, 2009

ku akui cemburu...

tajuk macam cemburu pada kekasih je ;p
hehe aku tak cemburu pon
sebab takde kekasih hati
cume ada mr.admire! *wink*wink
entry aku kali ni nak cakap pasal kecemburuan aku pada sesetengah orang
aku cemburu melihat mereka yang pandai
cemburu mereka artistik
cemburu mereka bahagia
cemburu mereka tahu amek gambar yang cantik
cemburu mereka cantik
cemburu mereka kurus
cemburu mereka ada segalanya
cemburu mereka belajar luar negara
cemburu mereka senang cari baju
cemburu mereka pandai bergaya
dan bermacam-macam cemburu.. *sigh*


tapi macam mana cemburu pon aku
aku tetap bersyukur dengan apa yang aku ada
setiap insan punya perbezaan
ada kelebihan dan kekurangannya
segala kecemburuan aku tu
aku boleh usahakan
apa yang penting? kesungguhan!! =)


p/s: aku punya kelebihan ialah bercakap! haha

Wednesday, May 27, 2009

malam yang panas

malam ni sangat panas!
aku rasa rimas sangat
da lama tak hujan =(
aku ingat tak nak mandi malam da
yela nak cegah kene paru-paru berair
konon ;p
hobi aku memang mandi malam sebenarnya
aku pon tak tau kenapa
hehe
erm skarang ni malaysia memang sangat panas
bukan malaysia je- the whole world!
global warming
*sigh*
kita semua kene 'go green' la
save the world!
chewah
yela kalau makin lama macam ni manusia semua hangus terbakar
so everybody out there, let save the world!!
reduce of using air-conditioner, hairspray, perfumes and things that can cause global warming
mari kita ramai-ramai sejukkan bumi
kesian dia panas~ ;p

Tuesday, May 26, 2009

wujudkah cinta yang agung?



sedang aku duduk membuang masa, tiba-tiba terfikir sejenak, wujud ke cinta yang agung dalam hidup ni? ya, kalau dalam filem banyak je cerita tentang cinta yang agung. yang kadang-kadang membuat penonton terpukau dengan cinta-cinta itu. tapi persoalannya, wujud tak dalam dunia realiti?

aku teringat dengan drama yang aku tonton, yang sekarang tengah ditayang kat Tv9. drama aqso dan madinah. bagi aku drama ni menarik. seorang pemuda yang bernama aqso jatuh cinta dengan seorang perempuan bernama madinah. sempurna kedua-duanya. tapi mereka tak dapat bersama kerana keadaan. bukan kerana halangan keluarga tapi kerana madinah ingin membahagiakan kakaknya, safira. dia cintakan aqso tapi dia memaksa aqso berkahwin dengan safira. baginya, dia ingin cinta yang mendapat keberkatan dari yang Esa. dari drama ni, aku terfikir agungkah cintanya pada aqso? walhal mereka tak dapat hidup bersama. wujudkah orang seperti madinah?

bagi aku cinta sukar nak ditafsirkan. cinta sesuatu yang unik. kadang-kadang kita rasa ia adalah cinta kadang-kadang bukan. aku bukanla seorang yang bijak pandai dalam hal ehwal cinta, cuma aku nak meluahkan apa yang aku rasa. setiap orang dalam dunia ni nak cinta yang agung tapi mana kita nak cari? adakah seorang lelaki sanggup mengahwini seorang wanita dah menunjukkan bahawa cintanya agung?

soalan ni berlegar-legar dalam ruang minda aku. apa aku akan dapat jumpa jawapannya? wallahuallam~

Monday, May 25, 2009

dan sebenarnya...aku rindu

aku tak tahu kenapa
tapi aku rasa rindu sangat pada dia (mr.admire)
mungkin malam sunyi
jadi kepala aku asyik ingat kat mr.admire *sigh*
feel like a crap!
macamla dia ingat kat aku kan
ntah la aku pon tak tau kenapa dengan aku ni
nak kata aku rapat sangat dengan dia tak la pulak
kami rapat dalam jangka masa yang singkat
aku pun tak sangka
aku admire dengan dia
dengan gaya dia
cara pemikiran dia
seorang yang mementingkan pelajaran
walaupun sekadar belajar di universiti dalam negara
dia cukup dalam pakej!
adakah aku desperate??
TIDAK!!
cuma aku rindu kat mr.admire
semoga 1 hari nanti dia boleh baca isi hati aku ni =p


to mr.admire,
take care on your journey
i miss u la! *blushblush*



Sunday, May 24, 2009

~nite of honor~

yesterday, i went to stadium putra to attend zhulian company nite of honor. every year zhulian company will do such event to appreciate all the members. as for my mum is one of the member, so we will attend the event every year (my mum is compulsory). this year is so special as the event is held on my mum birthday (23 May). and also my auntie has won the top distributor of the year for second time! congratz mokteh *claps*claps

these are the pictures:


ibu n me


ame n me


fattin n me


my beloved aunties n uncles



handsome faizal tahir *wink*wink

after all, i enjoy myself and mesmerize by the voice of faizal tahir! u rock man =)

see ya!

selamat ulang tahun ibu


~my dearest ibu~


happy birthday to u
happy birthday to u
happy birthday to u ibu
happy birthday to u

ibu,
selamat ulang tahun
semoga dikau hadapi hari-hari mendatang dengan lebih tabah
semoga hari-harimu ceria dan bahagia
semoga apa yang dikau harapkan akan jadi kenyataan

ibu,
aku tahu jika aku banyak buat kesalahan padamu
aku tidak menjadi seorang anak yang baik
aku yang sering menyakiti hatimu
yang tidak pernah mendengar kata nasihatmu
yang sering mementingkan diriku sendiri
yang sering acuh padamu
yang kadang kala menaikkan suaraku
hingga buat kau hiba hingga air matamu keluar membasahi pipi

ibu,
aku harapkan agar kau maafkan segala salah silap yang telah aku lakukan
aku akan membalas segala yang telah kau lakukan
kerana hanya kau ibuku
aku berbangga kerana kau ibuku
ketahuilah ibuku
aku amat sayang padamu
terima kasih atas kasih sayang yang telah kau curahkan
aku bersyukur dikurniakan seorang ibu sepertimu
I LOVE U ibu

selamat ulang tahun

dari anakmu,
siti amalina